Кабмін зобов'язав чоловіків, знятих з обліку через виїзд за кордон, прибути до ТЦК

Читать на русском
Чоловіки, які знялися з військового обліку у зв'язку з виїздом за кордон, мають повернутися в України та відвідати свій ТЦК і СП.
Фото: УНІАН

Чоловіки, які знялися з військового обліку у зв'язку з виїздом за кордон на термін більше 3 місяців, мають повернутися в України та відвідати свій ТЦК та СП.

Про це йдеться у постанові Кабміну №563.

Зеленський підписав закон про підвищення штрафів за порушення військового облікуЗеленський підписав законопроєкт про збільшення штрафів за порушення військового обліку та мобілізаційного законодавства.

Згідно з документом, військовозобов'язані чоловіки, які проживають за кордоном, повинні до 16 червня особисто з'явитися до ТЦК, органу СБУ або відповідного підрозділу розвідки і стати на військовий облік.

Крім того, постанова передбачає заборону на зняття з обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів, які планують виїжджати з України.

Кабмін також ухвалив, що закордонні дипломатичні установи здійснюватимуть «інформування призовників» від 18 до 25 років, які перебувають на постійному чи тимчасовому консульському обліку.

Нагадаємо, 18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію. Кабмін видав постанови, в яких уточнив низку питань. Зокрема, ТЦК зможуть вручати повістки у цілодобовому режимі, а термін дії висновку ВЛК про придатність скоротили до 1 року.

Також повідомлялося, що Кабмін скасував норму, яка дозволяє жінкам-медикам працевлаштовуватися без обліку в ТЦК.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: