У Мін'юсті назвали кількість засуджених, які подали заяви на службу у ЗСУ

Читать на русском
Заяви на умовно-дострокове звільнення від відбування покарання для служби у ЗСУ вже подали понад 3 тисячі засуджених.
minjust official

Понад 3 тисячі засуджених уже подали заяви на умовно-дострокове звільнення, щоб вступити на службу за контрактом до армії.

Про це в ефірі телемарафону повідомила заступниця міністра юстиції Олена Висоцька.

Новий закон про мобілізацію набув чинності: що потрібно знатиЗакон про мобілізацію набув чинності 18 травня. Що змінилося для військовозобов'язаних, хто отримає відстрочку, які обмеження ввели для ухилянтів.

«Це понад три тисячі людей. Ми так і прогнозували до ухвалення цього закону. Не можна казати, що всі 20 тисяч людей, які ми вказували як потенціал, приєднаються. Тому що при попередніх опитуваннях близько 4,5 тисяч виявили бажання. Зараз ця цифра коливатиметься. Ми розуміли, що будуть деякі постатейні обмеження. Також йдеться про те, що військово-лікарські комісії роблять свою роботу і, звичайно, у засуджених можуть бути суспільно-небезпечні хвороби – ВІЛ-інфекція, туберкульоз чи гепатити, тому це також виняток для того, щоб вони взяли участь у цьому проєкті», – сказала Висоцька.

За її словами, реально набрати 4-5 тисяч засуджених на службу за контрактом.

Нагадаємо, закон про добровільну мобілізацію засуджених було підписано президентом 17 травня. Він передбачає, що під час мобілізації та воєнного стану ув'язнених можуть випустити по УДЗ для проходження ними військової служби за контрактом. Але це не стосується осіб, засуджених за низку злочинів.

Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що Україна може мобілізувати 10-20 тисяч ув'язнених та людей із судимостями.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: