Стало відомо, коли в Ірані відбудуться вибори нового президента

Читать на русском
Реєстрація кандидатів відбуватиметься з 30 травня по 3 червня, а період передвиборчої кампанії - з 12 по 27 червня.
UAinfo

Після нещодавньої загибелі президента Ірану Ібрагіма Раїсі, Тегеран встановив дату дострокових виборів президента країни. Вони відбудуться у червні 2024 року.

Про це повідомляє видання IRNA.

ЗМІ опублікували список загиблих внаслідок катастрофи вертольота президента ІрануВнаслідок аварії вертольота в Ірані разом із президентом Раїсі загинули ще семеро людей – ЗМІ оприлюднили список.

Як зазначається, вивчивши терміни виборчого процесу, керівники гілок влади визначили 28 червня як час проведення виборів для обрання нового президента.

Реєстрація кандидатів у президенти відбуватиметься з 30 травня по 3 червня, а період передвиборчої кампанії - з 12 по 27 червня.

Стаття 131 Конституції Ісламської Республіки Іран передбачає формування ради для управління виконавчими справами країни терміном на 50 днів та підготовку до президентських виборів.

Нагадаємо, в Ірані 19 травня під час авіакатастрофи загинув президент Ібрагім Раїсі, міністр закордонних справ Хосейн Амір Абдоллахіян, а також губернатор іранської провінції Східний Азербайджан Малік Рахметі та аятола провінції Тебріз Алі Хашим.

Вертоліт, на борту якого був президент Раїсі і делегація, розбився в лісі на північному заході країни. Пошукова операція тривала всю ніч, процес ускладнювала погода. Лише вранці розбитий гелікоптер знайшли в горах.

У ЄС пояснили, чому допомогли Ірану із супутниковою системою після аварії вертольота Раїсі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: