ЄС хоче розпочати офіційні переговори щодо вступу України 25 червня – Politico

Читать на русском
Євросоюз хоче розпочати офіційні переговори щодо вступу України 25 червня. Наразі Брюссель та Київ намагаються переконати Угорщину дати згоду.
AFP via Getty Images

Офіційні особи Європейського Союзу наполягають на тому, щоб розпочати переговори щодо вступу України до блоку вже наступного місяця – 25 червня.

Про це з посиланням на п'ятьох дипломатів повідомляє Politico.

Членство в Євросоюзі: скільки часу проходило між початком переговорів та вступом країнСкільки часу минало між початком переговорів та вступом країн до ЄС – на інфографіці. Найшвидше членами стали Австрія, Фінляндія та Швеція.

За словами співрозмовників видання, зараз європейські дипломати та Україна інтенсивно працюють, намагаючись переконати угорський уряд дати свою згоду на початок переговорів. Зокрема йде інтенсивна двостороння дипломатія, щоб вирішити «проблеми угорських меншин» в Україні.

Один із дипломатів ЄС припустив, що Угорщина, можливо, захоче загальмувати переговори про вступ України до того, як у липні вона візьме на себе шестимісячне головування в Раді ЄС.

Україна та її прибічники в ЄС закликають до проведення міжурядової конференції між Брюсселем та Києвом до того, як Угорщина візьме на себе головування у Раді ЄС 1 липня.

Нагадаємо, 14 грудня лідери країн-членів ЄС на саміті у Брюсселі ухвалили рішення розпочати переговори з Україною про вступ до блоку. В уряді України сподіваються, що переговори стартують у першій половині цього року.

Наприкінці квітня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна виконала всі необхідні умови для початку переговорів щодо вступу до Європейського Союзу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: