Група українських військових завершила у Нідерландах навчання з обслуговування F-16

Читать на русском
У Нідерландах десять українських військових пройшли повне навчання з обслуговування винищувачів F-16.
defensie.nl

У Нідерландах десять українських військовослужбовців навчилися обслуговувати сучасні винищувачі F-16, які вже незабаром отримає Україна.

Про це повідомили у Міноборони Нідерландів.

F-16 для України: що зараз відомо про навчання пілотів та передачу винищувачівУкраїна цього року має отримати перші винищувачі F-16. На інфографіці – що зараз відомо про постачання літаків та навчання пілотів.

Повідомляється, що українські військові тренувалися з обслуговування всіх важливих частин винищувача. Йдеться, зокрема, про шолом для пілота, кисневі системи та парашути на борту.

Тренування також включало складання і перевірку аварійно-рятувального пакету. Це дозволяє пілоту вижити протягом кількох днів після аварійної посадки. Він містить, серед іншого, їжу та медикаменти.

«Пілоти F16 фактично віддають своє життя до рук солдатів, які обслуговують літаки. Як тільки вони злітають, вони знають, що можуть покластися на знання та навички цих людей і що з літаком все буде гаразд», – зазначили у Міноборони Нідерландів.

Нагадаємо, Нідерланди погодилися надати Україні щонайменше 24 винищувачі F-16. Очікується, що перші літаки Україна отримає цього літа. На початку травня повідомлялося, що частина українських пілотів завершує навчання на F-16. У Повітряних силах розповідали, як Україна захищатиме F-16.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: