Стартував «Рамштайн-21»: голова Пентагону озвучив терміни прибуття F-16 в Україну

Читать на русском
Під час відкриття 21-ї зустрічі контактної групи з питань оборони України у форматі Рамштайн Ллойд Остін зробив низку заяв.
Getty Images

Перші винищувачі F-16 почнуть прибувати до України цього року разом із навченими українськими пілотами. Також одразу з літаками прибуде і обслуговуючий персонал.

Про це заявив голова Пентагону Ллойд Остіна перед початком 21-ї зустрічі контактної групи з питань оборони України у форматі Рамштайн у п'ятницю, 26 квітня.

США вже почали відправляти Україні деяке озброєння з нового пакету – ПентагонУ Пентагоні заявили, що вже почали відправляти Україні частину зброї, боєприпасів та обладнання із нового пакету допомоги.

«Цього року в Україну почнуть прибувати понад ескадрильї подарованих F-16 разом із пілотами та обслуговуючим персоналом, навченими членами цієї Контактної групи», – сказав Остін.

Глава Пентагону розповів, що за останні два роки члени Контактної групи з оборони надали Україні понад 70 комплексів ППО середньої та великої дальності, тисячі ракет, понад 3000 одиниць бронетехніки, зокрема понад 800 основних бойових танків. Також Україна отримала десятки тисяч протитанкових ракет.

При цьому Остін анонсував, що Сполучені Штати нададуть Україні допомогу ще на 1 мільярд доларів, включно з додатковими боєприпасами для HIMARS, 155-міліметровими боєприпасами, ППО та бронетехнікою.

«Україні також потрібно більше артилерії та бронетехніки, щоб захистити своїх громадян та повернути вкрадені території. І ми зробимо все, що в наших силах, щоб допомогти їм», – наголосив голова Пентагону.

Він додав, що «якщо Україна опиниться під чоботом путіна, то Європа опиниться в тіні путіна».

Нагадаємо, перед початком засідання Рамшайн-20 Ллойд Остін заявив, що США не дадуть Україні програти війну. Цього тижня Україна отримала від США новий пакет військової допомоги на 1 млрд доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: