Роботодавцям дозволили доставляти військовозобов'язаних співробітників до ТЦК

Читать на русском
Роботодавці тепер мають повноваження організувати вручення повістки, доставити працівника до ТЦК, і повідомляти про тих, хто відмовився взяти повістку.
Getty Images

В Україні визначили повноваження та відповідальність керівників підприємств під час мобілізації. Тепер вони зможуть доставляти працівників до ТЦК.

Про це йдеться у постанові Кабміну від 16 травня №560.

Новий закон про мобілізацію набув чинності: що потрібно знатиЗакон про мобілізацію набув чинності 18 травня. Що змінилося для військовозобов'язаних, хто отримає відстрочку, які обмеження ввели для ухилянтів.

Відповідно до постанови, керівники підприємств, установ, організацій після отримання розпорядження голови адміністрації чи керівника ТЦК:

  • видають наказ про проведення оповіщення резервістів та військовозобов'язаних, у якому зазначаються підстава та мета видання, перелік осіб, які підлягають оповіщенню, дата, час та місце їх прибуття, способи доставки до ТЦК;

  • організують через відповідальних осіб здійснення оповіщення у робочий час працівників підприємства (установи, організації) шляхом вручення повісток під їх особистий підпис;

  • повідомляють письмово у триденний строк ТЦК про результати оповіщення та виконання резервістами та військовозобов'язаними вимог законодавства;

  • забезпечують прибуття резервістів та військовозобов'язаних шляхом їх перевезення від підприємства (установи, організації) до пунктів збору ТЦК;

  • невідкладно інформують відповідний ТЦК про працівників, які відмовилися від отримання повісток, та працівників, які написали заяви про звільнення.

Нагадаємо, 18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію. Кабмін видав постанову, в якій уточнив низку питань. Зокрема, ТЦК зможуть вручати повістки у цілодобовому режимі, а строк дії висновку ВЛК про придатність скоротили до 1 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: