Розпочалися переговори України та Польщі щодо гарантій безпеки

Читать на русском
Руслан Стефанчук заявив про офіційний початок переговорів України та Польщі щодо гарантій безпеки.
facebook.com/stefanchuk.official

Делегації України та Польщі 24 травня розпочинають офіційні переговори щодо тексту угоди про гарантії безпеки для України.

Про це повідомив голова Верховної ради Руслан Стефанчук на спільному брифінгу з маршалком Сенату Польщі Малгожатою Кідавою-Блонською у п'ятницю.

Зеленський заявив, що Україна фіналізувала безпекову угоду зі ще однією країною НАТОУкраїна незабаром підпише ще одну угоду у сфері безпеки – цього разу з Норвегією. Про це повідомив президент Зеленський.

«Сьогодні дуже важливий день в історії наших відносин, тому що саме сьогодні ми розпочинаємо офіційні переговори щодо тексту угоди про гарантії безпеки між Україною та Польщею», – сказав Стефанчук.

Він наголосив, що обидві сторони хочуть, щоб «ця угода була максимально амбітною».

«Впевнений, що майбутній документ закладе надійний фундамент, міцну основу для довгострокового безпекового партнерства між нашими країнами. Країни, які є стратегічними партнерами», – додав Стефанчук.

Він також повідомив, що обговорив зі своєю польською колегою питання щодо формування міжнародного компенсаційного механізму для України, міжпарламентського співробітництва.

У свою чергу маршалок Сенату Польщі наголосила, що необхідно зробити все для продовження міжнародної підтримки України.

Нагадаємо, Зеленський розкрив деталі переговорів щодо безпекової угоди з США. Днями повідомлялося, що робота над безпековою угодою з США наближається до завершення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: