В Україні в тестовому режимі запустили 5G

Читать на русском
У понеділок, 27 травня, в Україні вперше в тестовому режимі запустили п'яте покоління мобільних мереж 5G.
Getty Image

У понеділок, 27 травня, в Україні вперше в тестовому режимі запустили п'яте покоління мобільних мереж 5G.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.

Як українці змінювали операторів мобільного зв'язку під час повномасштабної війниЯк українці мігрували між мобільними операторами Київстар, Водафон та Лайфселл під час повномасштабної війни.

«Інноваційний центр Промприлад в Івано-Франківську, офіс Vodafone у Києві, а також офіс Nokia в Гельсінкі зідзвонились за допомогою 5G і перевірили якість звʼязку. Все працює», – заявив він.

Сьогодні 5G працює в понад 90 країнах світу. Зокрема, Європейський Союз планує покрити 5G територію всіх міст та основних шляхів до 2025 року. Тому, за словами Федорова, Україна має розвивати інновації та наздоганяти світ, навіть попри війну. Він сподівається, що технологію найближчим часом зможуть масштабувати.

Нагадаємо, раніше президента Володимира Зеленського просили не впроваджувати в Україні зв'язок 5G через, нібито, шкоду для здоров'я людей. Він відповів на петицію.

«Слово і діло» також писало, як українці змінювали операторів мобільного зв'язку під час повномасштабної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: