Ворог концентрує удари під Часовим Яром – Генштаб

Читать на русском
Генштаб назвав найгарячіші точки фронту. Найбільш напружена ситуація зараз на Харківському та Покровському напрямках.
Генштаб ЗСУ

На фронті від початку доби сталося 66 бойових зіткнень. Найскладніша ситуація на Покровському та Харківському напрямках. Також росіяни посилили удари під містом Часів Яр.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні 27 травня.

Генштаб скоротить свій штат більш ніж у два рази, частину військових відправлять на фронтВійськове командування вирішило скоротити штатну чисельність структурних підрозділів Генерального штабу ЗСУ на 60%.

Так, на Харківському напрямку кількість бойових зіткнень зросла до 10. Чотири бої продовжуються.

«Ситуція контрольована, українські підрозділи посилюють стійкість оборони. При цьому супротивник застосуавав уже 17 керованих авіабомб. Зокрема, нові удари КАБами зазнали Вовчанськ, Липці та Старий Салтів», – йдеться в повідомленні.

На Куп'янському напрямку росіяни за підтримки з повітря сім разів намагалися вклинитися в оборонні рубежі, атакуючи, зокрема, поблизу Петропавлівки, Степової Новоселівки, Берестового, Греківки, Дружелюбівки, Невського та біля М'ясожарівки. Били КАБами по Озерному, Куп'янську, Петропавлівці.

У районі Новий, що під Часовим Яром, противник з початку доби здійснив уже п’ять штурмових дій. Ще по одній атаці проводив на Кліщіївку та Іванівське. А загалом на Краматорському напрямку наші захисники відбивали сім атак окупантів. Повітряних ударів зазнали Тарасівка та Дружба.

На Покровському напрямку кількість ворожих штурмових дій від початку доби зросла до 16-ти. Росіяни атакують поблизу Новоолександрівки, Калинового, Сокола, Уманського, Новоселівки Першої, Нетайлово. Ситуація напружена.

Нагадаємо, у ДБР повідомили подробиці кримінального провадження, яке відкрили за фактом залишення позицій ЗСУ на Харківщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: