Залишення позицій на Харківщині: у ДБР повідомили подробиці справи

Читать на русском
Залишення позицій ЗСУ у Харківській області під час наступу рф розслідують як самовільне залишення поля бою та недбале ставлення до військової служби.
Генштаб ЗСУ

Співробітники ДБР у ході досудового розслідування прориву військами рф державного кордону в Харківській області встановили похвилинний процес розвитку подій. Справу відкрито за двома статтями ККУ.

Про це повідомила пресслужба ДБР у понеділок, 27 травня.

Найглибша точка просування рф – 10 км: Зеленський заявив про стабілізацію ситуації на ХарківщиніРосійська армія під час наступу на півночі Харківської області просунулась не більше ніж на 10 км, заявив Зеленський. Наразі ситуація стабілізована.

«10 травня 2024 року окупанти під час штурмів українських позицій зуміли прорвати перший ешелон оборони та захопити кілька населених пунктів вздовж лінії кордону України з рф, завдавши втрат ЗСУ та мирному населенню», – сказано в повідомленні.

Повідомляється, що до розслідування залучено найкращих слідчих та керівництво Головного слідчого управління ДБР.

Бюро комплексно перевіряє рівень забезпечення та укомплектування особовим складом частин ЗСУ, зведення фортифікаційних споруд, взаємодію між військовими підрозділами тощо. Також перевіряються дії керівництва усіх ланок в регіоні в ході наступальних дій противника, до та після них, досліджуються можливі факти безпідставного залишення бойових позицій підрозділами ЗСУ.

«Наразі вже встановлений похвилинний розвиток подій. Призначено низку важливих експертиз, які планується завершити найближчим часом», – йдеться у повідомленні.

Попередня кваліфікація – самовільне залишення поля бою та недбале ставлення до військової служби (ст. 429, ч. 4 ст. 425 КК України).

Усі процесуальні дії проводяться з урахуванням реальної обстановки у місцях дислокацій підрозділів, але без шкоди для виконання бойових завдань, додали у ДБР.

Нагадаємо, із судового реєстру стало відомо, що у ДБР відкрили справу через те, що командування 125 бригади, 415 окремого стрілецького батальйону, 23 механізованої бригади, 172 окремого стрілецького та інших підрозділів не організували належним чином оборону позицій на кордоні Харківської області.

Також раніше повідомлялося про зміну командувача ОСУВ «Харків».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: