Нетаньягу прокоментував удар по наметовому містечку в Рафаху

Читать на русском
Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу назвав удар по наметовому містечку в Рафаху трагічною помилкою.
Anadolu Ajansı

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ракетний удар по наметовому містечку у Рафаху в Секторі Газа був «трагічною помилкою».

Про це повідомляє агенція Reuters, з посиланням на заяву ізраїльського прем'єра під час виступу у парламенті.

Прокурор МКС запросив ордери на арешт лідерів Ізраїлю та ХАМАС: реакція країн світуПрокурор МКС запросив ордери на арешт лідерів Ізраїлю та ХАМАС. Думки країн щодо цього розділилися, докладніше – на інфографіці.

«Із Рафаху ми вже евакуювали близько мільйона некомбатантів. Утім, попри наші рішучі зусилля не завдати шкоди цивільним, щось, на жаль, пішло не так», - заявив Нетаньягу, назвавши інцидент «трагічним».

Згідно з його словами, цей інцидент обов'язково буде розслідуваним і будуть зроблені висновки.

Варто зазначити, що щонайменше 40 палестинців загинули під час атаки ізраїльської армії на табір палестинців-переселенців у місті Рафах у Секторі Гази. Як зазначають свідки, по табору завдали удару щонайменше вісьмома ракетами.

Як відомо, раніше Міжнародний суд ООН постановив, що Ізраїль повинен припинити наступ на Рафах, однак Ізраїль продовжуватиме воєнну операцію.

Нагадаємо, що у неділю, 26 травня, Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) атакувала місто Рафах на півдні Гази, знищивши двох командирів угруповання ХАМАС.

Також прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан подав клопотання про арешт прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу, міністра оборони країни Йоава Галанта та трьох лідерів ХАМАС. «Слово і діло» розібралося, кого і в чому звинуватив Хан і якою була реакція країн світу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: