Загарбники активізували вербування африканських найманців для війни в Україні – ГУР

Читать на русском
Росія значно активізувала кампанію з набору іноземних найманців для війни проти України. Мова йде, зокрема, про бійців з центральної Африки.
armyinform.com.ua

Росія значно активізувала кампанію з набору іноземних найманців для війни проти України. Мова йде, зокрема, про бійців з центральної Африки.

Про це повідомляє українська розвідка.

«Часткова» мобілізація путіна рік потому: скількох росіян кинули в м'ясорубку війниМобілізацію в росії було оголошено рік тому. Скільки людей планували призвати та скільки забрали на війну насправді – на інфографіці.

Активним рекрутингом живої сили окупанти почали займатися у центральній Африці, зокрема, в Руанді, Бурунді, Конґо та Уганді.

«Вербуванням африканців для їхньої участі у «мʼясних» штурмах на українській землі займається спеціально створений підрозділ міністерства оборони росії», – зауважують у дописі.

Відомо, що найманців заманюють стартовою грошовою виплатою у розмірі 2 тисячі доларів за підписання контракту. Крім цього, їм обіцяють щомісячне забезпечення у 2200 доларів, медичне страхування, а також російський паспорт для солдата і членів його сім’ї.

Нагадаємо, у березні стало відомо, що росія завербувала на війну проти України близько двох тисяч непальців.

У Financial Times писали, що рф буде змушена розпочати чергову хвилю мобілізації до кінця цього року, якщо вона хоче провести масштабний наступ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: