У Грузії остаточно ухвалили скандальний закон про «іноагентів»

Читать на русском
Парламент Грузії остаточно затвердив закон про іноагентів, відхиливши при цьому вето президентки країни та зауваження до закону.
фото АР

Парламент Грузії відхилив вето та зауваження президентки країни Саломе Зурабішвілі та остаточно затвердив закон про «іноагентів» («Про прозорість іноземного впливу»).

Про це повідомляє «Ехо Кавказу» у вівторок, 28 травня.

Грузія дрейфує у бік росії: чому в Тбілісі проходять масові вуличні протестиУ Грузії вже кілька тижнів тривають масштабні протести. Причина та реакція світу – на інфографіці.

Повідомляється, що проти зауважень президента проголосували 66 депутатів, за подолання вето висловилися 84 депутати, проти – 4.

Згідно з Конституцією Грузії, тепер закон у триденний термін передається президентці Грузії. Саломе Зурабішвілі у 5-денний термін може підписати та опублікувати його. Якщо вона відмовиться від підписання, закон у 5-денний термін підпише та опублікує голова парламенту Шалва Папуашвілі.

Таким чином, закон може бути опублікований вже на початку червня.

За попередньою інформацією, вже з серпня документ зобов'язує неурядові організації та засоби масової інформації, які фінансуються з-за кордону, зареєструватися як «агенти іноземного впливу».

Зазначимо, критики вважають цей законопроєкт аналогом російського закону про «іноагентів», який було ухвалено ще у 2012 році.

Нагадаємо, 17 квітня цього року парламент Грузії ухвалив у першому читанні скандальний законопроєкт про «іноагенти». У другому читанні його затвердили 1 травня.

14 травня парламент Грузії проголосував у третьому читанні скандальний закон про «іноагентів». Після цього у Тбілісі розігнали чергову акцію протесту.

А вже 18 травня президентка Грузії наклала вето на закон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: