У Тбілісі силовики почали відтісняти учасників мітингу проти закону про «іноагентів»

Читать на русском
Вранці 13 травня у грузинській столиці Тбілісі спецназ МВС почав силовий розгін акції протесту проти ухвалення в цілому закону про іноземних агентів.
Фото: RFE/RL

Поліція та спецназ витіснили учасників акції протесту з прилеглих до парламенту Грузії вулиць, звільнивши входи до будівлі, де за кілька годин депутати обговорять законопроєкт «Про прозорість іноземного впливу» в останньому читанні.

Про це повідомляє Ехо Кавказу.

Грузія дрейфує у бік росії: чому в Тбілісі проходять масові вуличні протестиУ Грузії вже кілька тижнів тривають масштабні протести. Причина та реакція світу – на інфографіці.

Зазначається, що близько 5:00 ранку за місцевим часом до будівлі парламенту у Тбілісі почали під'їжджати автобуси зі спецназом. Правоохоронці висадилися і почали розбирати екіпірування. Також на площі Свободи встановили три водомети.

Після цього спецпризначенці почали силовий розгон мітингу, витісняючи протестувальників із бічних вулиць навколо парламенту.

Як відомо, мітингувальники всю ніч стояли на акції протесту проти закону про «іноагентів».

Нагадаємо, партія «Грузинська мрія» планує ухвалити закон про «іноагентів» у третьому читанні на засіданні сесії парламенту 14 травня. Президентка Саломе Зурабішвілі раніше запропонувала відкласти дату набрання чинності закону до 1 листопада.

Водночас прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе обіцяє подальше просування закону про «іноземних агентів», який спровокував політичну кризу. А раніше він допустив можливість перегляду деяких норм законопроєкту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: