Прем'єр Грузії пообіцяв днями ухвалити закон про «іноагентів»

Читать на русском
Прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що просуватиме законопроєкт про іноземних агентів для ухвалення ініціативи в парламенті у третьому читанні.
Фото: RFE/RL

Прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе обіцяє подальше просування закону про «іноземних агентів», який спровокував політичну кризу.

Про це пише Reuters.

Грузія дрейфує у бік росії: чому в Тбілісі проходять масові вуличні протестиУ Грузії вже кілька тижнів тривають масштабні протести. Причина та реакція світу – на інфографіці.

Як сказав глава грузинського уряду під час виступу на телевізійному брифінгу у неділю, правляча партія «Грузинська мрія» забезпечить ухвалення законопроєкту в третьому читанні цього тижня.

Також він пригрозив протестувальникам судовим переслідуванням, якщо вони «вдадуться до насильства».

«Я хочу попередити кожного члена агресивних угруповань радикальної опозиції, що кожен нестиме відповідальність перед законом за насильство», – сказав Кобахідзе.

Нагадаємо, закон «Про прозорість іноземного впливу» називають аналогічним російському. Він спровокував масові мітинги у Тбілісі.

Як відомо, документ, який 1 травня парламент Грузії підтримав у другому читанні, передбачає створення реєстру «агентів іноземного впливу», якими стануть некомерційні організації та ЗМІ, понад 20% річного прибутку яких складає закордонне фінансування.

12 травня президентка Грузії Саломе Зурабішвілі виступила із зверненням на тлі масових мітингів проти цього законопроєкту. Вона озвучила альтернативну пропозицію – відкласти дату набрання чинності закону до 1 листопада.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: