У Міноборони Франції заявили, що питання відправлення інструкторів до України ще обговорюється

Читать на русском
У Міноборони Франції заявили, що питання відправлення інструкторів до України все ще вивчається, рішення не ухвалено.
wikipedia.org

У Міністерстві оборони Франції підтвердили, що питання відправлення військових інструкторів в Україну для навчання солдатів перебуває на стадії обговорення.

Про це повідомляє Le Parisien.

Відправлення сухопутних військ в Україну: позиція союзниківПозиція союзників України щодо відправлення військ – на інфографіці. Категорично проти цього понад десять країн.

«Як уже неодноразово говорилося, навчання на українській землі – один із проєктів, що обговорюються після конференції з підтримки України, скликаної президентом республіки (Еммануелем Макроном) 26 лютого. Цей трек продовжує залишатися предметом роботи з українцями, зокрема для розуміння їхніх точних потреб», – заявили у міністерстві.

Нагадаємо, 27 травня після розмови з міністром оборони Франції Себастьєном Лекорню головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що «вітає ініціативу Франції направити в Україну інструкторів для підготовки українських військовослужбовців» Сирський повідомив, що підписав документи, які дозволять французам відвідати наші учбові центри.

Пізніше у Міністерстві оборони України уточнили, що переговори з цього питання продовжуються. Але разом із Генштабом вже розпочато внутрішню роботу над документами, щоб потім не витрачати час на погодження.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: