Суд призначив нове засідання у справі ексдепутата Тернопільської райради

Читать на русском
Антикорупційний суд призначив нове засідання у справі трьох фігурантів хабарної справи і призначив в ній підготовче засідання.
фото: zp.tax.gov.ua

Вищий антикорупційний суд призначив на 29 травня підготовче засідання у справі колишнього депутата Тернопільської районної ради Володимира Тимчія, адвоката Ростислава Лукашова та підприємця Ореста Самотяги про хабарництво.

Таке рішення 22 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити підготовче судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням (Лукашова – ред.) за ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 368 КК України, (Тимчія – ред.)- за ч. 4 ст. 368 КК України, (Самотяги – ред.) - за ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369 КК України у приміщенні Вищого антикорупційного суду на 14:00 29 травня 2024 року та на 10:00 11 червня 2024 року у залі судових засідань Вищого антикорупційного суду», – йдеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд відпустив Тимчія під особисте зобов'язання. На нього поклали наступні обов'язки: прибувати за першим викликом; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та підозрюваними, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, за версією слідства, підприємець Орест Самотяга підбурив потенційного покупця свого аграрного підприємства «Онікс» до надання неправомірної вигоди у сумі $20 тисяч судді Господарського суду Тернопільської області за ухвалення рішення на його користь, а також $300 тис. заступнику керівника Великоберезовицької громади Володимиру Тимчію та адвокату Лукашову за неперешкоджання в оформленні права власності та відмову від оскарження рішення суду. Водночас Тимчія та Лукашова підозрюють у вимаганні 300 тисяч доларів неправомірної вигоди. Тимчій склав повноваження депутата Тернопільської райради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: