ЄС розглядає ведення санкцій проти Ізраїлю

Читать на русском
Євросоюз обговорює запровадження санкцій проти Ізраїлю за порушення міжнародного гуманітарного права.
dawnmena.org

Міністри закордонних справ Європейського союзу вперше серйозно дискутували про введення санкцій проти Ізраїлю, якщо він не дотримуватиметься міжнародного гуманітарного права.

Про це повідомив глава МЗС Ірландії Мішель Мартін, передає Politico.

Прокурор МКС запросив ордери на арешт лідерів Ізраїлю та ХАМАС: реакція країн світуПрокурор МКС запросив ордери на арешт лідерів Ізраїлю та ХАМАС. Думки країн щодо цього розділилися, докладніше – на інфографіці.

За його словами, на засіданні Ради із закордонних справ був чіткий консенсус щодо необхідності підтримувати міжнародні гуманітарні правові інституції.

«Вперше на зустрічі ЄС я став свідком серйозної дискусії щодо санкцій та питань «а що, якщо», – сказав Мартін, додавши, що була активна дискусія «про розпорядження Міжнародного суду» з «дуже чіткими поглядами, що Ізраїль повинен дотримуватись цих тимчасових розпоряджень з приводу відкриття прикордонного переходу з Рафахом та припинення своїх військових операцій у Рафаху».

Одним із рішень, повідомив міністр, було скликати засідання Ради асоціації ЄС-Ізраїль, щоб «висловити серйозне занепокоєння та домогтися від Ізраїлю відповіді щодо виконання постанов МКС».

Нагадаємо, 24 травня Міжнародний суд ООН у Гаазі ухвалив, що Ізраїль має негайно припинити військову операцію у місті Рафах на півдні сектора Гази. В Ізраїлі відкинули рішення суду.

Раніше прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан зажадав видати ордери на арешт прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу та міністра оборони Йоава Галанта.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: