Україна може використовувати французьку зброю для ударів по території росії – Макрон

Читать на русском
Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Україні варто дозволити наносити удари по військових об’єктах на території росії.
Reuters

Україні має бути дозволено використовувати французьку зброю, зокрема ракети великої дальності, для ударів по цілях на території росії.

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляє CNN.

Чи можна Україні бити по території росії західною зброєю: позиція союзників (оновлено)Дедалі більше голосів на користь того, щоб дозволити Україні бити західною зброєю по цілях на території росії. Позиція союзників – на інфографіці.

«Ми вважаємо, що ми маємо дозволити їм нейтралізувати військові об'єкти, з яких запускають ракети, і, по суті, військові об'єкти, з яких нападають на Україну», – сказав він під час пресконференції з канцлером Німеччини Олафом Шольцем.

При цьому Макрон наголосив, що французька зброя має використовуватися лише проти цілей, з яких завдаються удари по Україні. «Ми не повинні дозволити їм вразити інші цілі в росії, включаючи цивільні або інші військові об'єкти», – додав він.

Шольц, у свою чергу, заявив, що Україна може захищатися, поки вона дотримуватиметься умов країн-постачальників зброї, включаючи США, та міжнародного права.

«Україна має всі можливості, згідно з міжнародним правом... Про це треба сказати прямо. Мені здається дивним, коли деякі люди стверджують, що не можна дозволяти захищатися і вживати відповідних заходів», – сказав він.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав партнерів дозволити Україні завдавати ударів по військових цілях на території росії західною зброєю.

Президент Володимир Зеленський, у свою чергу, пояснив, чому західні партнери поки не поспішають давати Україні такий дозвіл.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: