Оновлення даних через «Резерв+»: понад 700 тисяч українців знято з безпідставного розшуку

Читать на русском
У Міноборони заявили, що у реєстрі Оберіг без юридичних підстав мали статус у розшуку 710 тисяч українців. Помилку було виправлено завдяки Резерв+.
Фото: Міноборони

У реєстрі «Оберіг» 710 тисяч українців без юридичних підстав мали статус «у розшуку».

Як заявила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко, проблему було вирішено за допомогою додатку «Резерв+», де військовозобов'язані можуть оновити свої дані.

Ухилення від мобілізації та порушення правил військового обліку: як штрафуватимутьНа інфографіці – які штрафи загрожують за порушення правил призову, а також за порушення правил мобілізації.

«Застосунок «Резерв+» звернув нашу увагу на прогалини у реєстрі «Оберіг». Одна з них — добре відомий вам статус «в розшуку», який безпідставно відображався у 710 тисяч громадян. Уявіть собі, цей статус без юридичних підстав мала така ж кількість наших громадян, яка може зрівнятись з населенням Львова до повномасштабного вторгнення», – наголосила Черногоренко.

Громадянин може отримати такий статус у разі порушення правил військового обліку – наприклад, він ігнорував повістки, і ТЦК звертався до Національної поліції. Але фактично кількість таких звернень становить близько 25%, повідомила заступниця міністра.

Також статус «у розшуку» безпідставно отримали багато військовослужбовців, дані яких не були оцифровані вчасно.

У Міноборони додали, що якщо статус «у розшуку» знято, то до ТЦК звертатися не потрібно.

Нагадаємо, раніше у Міноборони розповіли, що робити українцям зі статусом «у розшуку».

Станом на 27 травня військово-облікові дані через додаток оновили понад мільйон військовозобов'язаних. Чи можуть надіслати повістку через «Резерв+», читайте тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: