США стурбовані можливим «дестабілізуючим ефектом» ударів України по ядерних РЛС росії – WP

Читать на русском
США передали Україні своє занепокоєння через дві атаки на російські ядерні РЛС. На їхню думку, вони можуть мати дестабілізуючий ефект.
Фото: росЗМІ

США побоюються, що нещодавні удари українських дронів по російських ядерних системах раннього попередження можуть мати «дестабілізуючий ефект».

Про це із посиланням на джерела повідомляє Washington Post.

США можуть дозволити Україні бити по території росії американською зброєю малої дальності – WPДжо Байден може дозволити Україні завдавати ударів по цілях у росії американською зброєю малої дальності.

Вашингтон передав Києву меседж про своє занепокоєння через дві атаки на радіолокаційні станції, які забезпечують традиційну протиповітряну оборону, а також попереджають про ядерні запуски з боку Заходу.

«Ці об'єкти не брали участь у підтримці війни росії проти України. Але це чутливі місця, тому що росія може подумати, що її можливості стратегічного стримування зазнають нападу», – сказав американський чиновник.

При цьому український чиновник розповів виданню, що уражені РЛС росія використовувала для спостереження за діями українських військових, зокрема, за використанням Києвом ракет та безпілотників. Мета ударів полягала в тому, щоб обмежити можливості рф відстежувати дії українських військових на півдні країни.

«Росія може подумати, що у неї знизилася здатність виявляти на ранній стадії ядерну активність проти неї, що може стати проблемою. Усім має бути очевидним, що [Сполучені Штати] не мають жодного наміру використовувати ядерну зброю проти росії. Але, безумовно, існує стурбованість з приводу того, як рф може сприйняти, що її можливості стримування зазнають нападу», – розповів американським чиновник.

Нагадаємо, 23 травня безпілотники атакували російську станцію радіо «Воронеж-ДМ» у Краснодарському краї.

26 травня ГУР за допомогою дрона атакувало станцію радіолокації далекого виявлення цілей «Воронеж М» в місті Орськ Оренбурзької області росії. ЗМІ оприлюднили супутникові знімки, на яких видно наслідки удару.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: