США можуть дозволити Україні бити по території росії американською зброєю малої дальності – WP

Читать на русском
Джо Байден може дозволити Україні завдавати ударів по цілях у росії американською зброєю малої дальності.
AFP/Getty Images

Президент США Джо Байден, щоб протистояти наступу росії, розглядає два нові жорсткі контрзаходи. Одна з них – зняти обмеження щодо використання Україною американської зброї малої дальності для ударів по території росії.

Про це повідомляє The Washington Post.

Чи можна Україні бити по території росії західною зброєю: позиція союзників (оновлено)Дедалі більше голосів на користь того, щоб дозволити Україні бити західною зброєю по цілях на території росії. Позиція союзників – на інфографіці.

За інформацією журналіста Девіда Ігнатіуса, офіційні особи США стурбовані тим, що росія зосереджує війська та техніку прямо на кордоні для атак на Харків та інші міста на сході України.

Американська артилерія та ракети малої дальності могли б вразити ці цілі, не загрожуючи ударами углиб росії. На даний момент США обмежують їхнє застосування українською територією, але ситуація може змінитися, оскільки тиск на Байдена чинять інші країни НАТО.

Другий контрзахід, до якого може вдатися Байден – санкції проти Китаю за постачання росії технологій. Китай, хоча формально, але дотримується своєї обіцянки не постачати зброю Москві. Однак він став найбільшим постачальником для російського оборонного сектора під час повномасштабної війни, і США стурбовані цим.

Нагадаємо, ЗМІ раніше повідомляли, що Україна тисне на адміністрацію президента США Джо Байдена, щоб зняти заборону на використання американської зброї для завдання ударів по росії.

Держсекретар Ентоні Блінкен під час візиту до Києва заявив, що Україна має сама вирішити, чи варто завдавати ударів по території рф з використанням американської зброї. Але США не заохочують таких атак.

Після поїздки Блінкена до столиці в адміністрації президента розпочалися дебати щодо послаблення заборони.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: