НАБУ і САП повідомили про підозру ексдиректору КП «Полтавапаливо»

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку вручили процесуальний документ колишньому тимчасовому керівнику комунального підприємства.
фото: np.pl.ua

НАБУ та САП повідомили про підозру колишньому виконувачу обов'язків директора Полтавського обласного комунального виробничо-комерційного підприємства «Полтавапаливо» Миколі Горященку у зловживаннях на 13 млн грн.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«29 травня 2024 року за процесуального керівництва прокурора САП детективи НАБУ повідомили про підозру колишньому виконувачу обов'язків директора ПОКВКП «Полтавапаливо», зловживання якого завдало територіальній громаді майже 12,7 млн грн збитків», – інформує САП.

В органі не називають прізвище підозрюваного, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Миколу Горященка.

За версією слідства, в.о. директора КП «Полтавапаливо», діючи без дозволу Полтавської обласної ради та в порушення статуту підприємства, у червні 2020 року уклав з приватним товариством договір про надання поворотної фінансової допомоги на суму 1,89 млн грн терміном на один місяць.

Виплата боргу мала відбутися вже за місяць, але сторони досягли домовленості про його погашення шляхом відчуження споруд та будівель підприємства вартістю нібито 1,8 млн грн на користь товариства. Утім, за даними експертизи, реальна ціна переданої нерухомості становила 14,5 млн грн, а саме відчуження відбулось з порушенням законодавства та без згоди власника – територіальної громади. Таким чином територіальна громада зазнала збитків на суму 12,7 млн грн.

Нагадаємо, ВАКС знову продовжив обов'язки колишньому голові Полтавської обласної державної адміністрації. Також суд продовжив дію обов'язків екс-судді, що бвиняється, з Полтави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: