Кабмін схвалив угоду з США про майже 8 млрд доларів підтримки

Читать на русском
Кабмін схвалив угоду з США про 7,85 млрд бюджетної підтримки. Це безвідсоткова позика для України.
Колаж 24 каналу

Кабінет міністрів схвалив міжурядову угоду з США про залучення 7,8 млрд доларів для допомоги українському бюджету.

Про це повідомив прем'єр Денис Шмигаль у Telegram.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

«Сьогодні приймаємо проект угоди між Україною та США, який дозволить Україні отримати близько 7,9 млрд доларів фінансово-економічної підтримки. Це кошти в рамках нового пакету американської допомоги, які будуть направлені до бюджету України», – сказав Шмигаль.

Нардеп Ярослав Железняк у себе в Telegram уточнив, що США надають кошти на умовах безвідсоткової позики з умовою повернення одним платежем через 40 років після 30 вересня 2025 року.

Водночас, в угоді передбачена можливість списання частини або всього цього боргу президентом США: після 15 листопада 2024 року може бути анульовано до 50% наданої позики, а після 1 січня 2026 року – вся сума боргу.

Нагадаємо, минулого тижня в Кабміні повідомляли, що цього року Україна розраховує отримати ще 4,5 млрд доларів бюджетної підтримки від Міжнародного валютного фонду (МВФ), 16 млрд євро від Європейського союзу і 8 млрд доларів від США.

У середу, 29 травня, в Україну прибув заступник міністра фінансів США Воллі Адейємо.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: