Український корвет «Гетьман Іван Мазепа» вийшов на перші випробування у Туреччині

Читать на русском
Корвет Гетьман Іван Мазепа, який у Туреччині збудували для України, вже проходить випробування у морі.
president.gov.ua

Український корвет «Гетьман Іван Мазепа», який збудували в Туреччині для морського флоту ЗСУ, вийшов на перші ходові випробування.

Про це повідомив турецький оглядач Enes Balcı у Twitter.

Будівництво корветів для ВМС України: що відомоТуреччина будує два корвети для Військово-морських сил України. Характеристики кораблів – на інфографіці.

Можна зауважити, що корвет уже озброєний 76-міліметровою корабельною корабельною артилерійською установкою Super Rapid італійської компанії OTO Melara.

Видання Militarnyi пише про те, що на носі корабля, ймовірно, може перебувати морський зенітно-ракетний комплекс VL MICA.

Також на українському корветі встановлено морську версію турецької 35-мм зенітної установки Korkut над вертолітним ангаром. На лівому та правому бортах розміщено 12,7-міліметрові дистанційно керовані установки STAMP.

Нагадаємо, ВМС України отримають два корвети, зібрані на суднобудівному заводі у Стамбулі – «Гетьман Іван Мазепа» та «Гетьман Іван Виговський». Контракти на будівництво було підписано Міноборони з турецькими компаніями у грудні 2020-го.

У березні цього року Зеленський присвоїв ім'я «Гетьман Іван Виговський» турецькому кораблю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: