В Укренерго розповіли про ситуацію з електрикою після нічної атаки дронів

Читать на русском
Під час ракетної атаки на Хмельниччині було пошкоджено об'єкти енергетичної інфраструктури. Але загалом ситуації в енергосистемі нормалізувалася.
фото Укренерго

Через атаку російських дронів у Хмельницькій області було пошкоджено енергооб'єкти. Але загалом ситуація в енергосистемі стабільна.

Про це повідомило Укренерго у четвер, 30 травня.

Підвищення вартості електрики: ЗМІ дізналися, які тарифи для населення будуть з червняКабмін завтра оголосить про нові тарифи на електроенергію для населення, які діятимуть з 1 червня. Тарифів буде два – при споживанні до 100 кВт та більше.

«Вночі під час ракетної атаки на Хмельниччині було пошкоджено об'єкти енергетичної інфраструктури. Знеструмилися понад 10 тисяч споживачів. На ранок знеструмленими залишаються близько 500 споживачів, тривають аварійно-відновлювальні роботи», – йдеться у повідомленні.

Загалом ситуація в енергосистемі нормалізувалася. У четвер відключення споживачів не прогнозуються. Це пов'язано зі збільшенням обсягу виробництва електроенергії на АЕС після виходу з ремонту двох блоків

Сьогодні протягом доби Україна імпортує електроенергію з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини та Молдови.

Нагадаємо, сьогодні вночі ППО збила сім російських ракет і 32 дрони в межах Хмельницької, Дніпропетровської, Черкаської, Кіровоградської, Запорізької, Одеської, Херсонської, Київської та Вінницької областей.

На цьому тижні енергетикам вдається обійтися без аварійних відключень світла.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: