Підвищення вартості електрики: ЗМІ дізналися, які тарифи для населення будуть з червня

Читать на русском
Кабмін завтра оголосить про нові тарифи на електроенергію для населення, які діятимуть з 1 червня. Тарифів буде два – при споживанні до 100 кВт та більше.
gazetahm.org

Уряд завтра, 30 травня, оголосить нові тарифи на електроенергію для населення. Вони діятимуть уже з 1 червня.

Деталі дізналося РБК-Україна.

Тарифи на електрику: скільки в середньому платять європейціНа інфографіці – скільки за електроенергію в середньому платять жителі країн Європи. Українці мають фактично найнижчий тариф.

За словами джерел видання, з 1 червня при споживанні до 100 кВт тариф планується залишити незмінним – 2,64 гривень/кВт-годину, за більшого споживання тариф складе 4,8 гривень/кВт-годину.

Зазначимо, що раніше в Україні вже діяли диференційовані тарифи на електроенергію: до 1 червня 2023 року перші 250 кВт на місяць стояли 1,44 гривень/кВт, якщо більше – 1,68 гривень. Рік тому тариф став єдиним та був підвищений до 2,64 гривень/кВт-год.

Нагадаємо, днями міністр енергетики Герман Галущенко підтвердив, що Кабмін до кінця травня ухвалить остаточне рішення щодо розмірів нових тарифів на електроенергію для населення.

24 травня Кабмін ухвалив постанову, яка передбачає внесення змін до графіків відключень електроенергії. Документ зобов'язує обленерго забезпечити «рівномірну та справедливу» черговість відключень. У Міненерго пояснили, що це означає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: