Росіяни атакують Харків, є влучання в житловий будинок (доповнено)

Читать на русском
У ніч проти 31 травня росіяни атакували Харків ракетами. Є влучання у житлову п'ятиповерхівку, під завалами можуть бути люди.
Фото: ДСНС України

У ніч проти п'ятниці, 31 травня, війська рф знову завдали ударів по Харкову. У місті є влучання у житловий п'ятиповерховий будинок, під завалами можуть бути люди.

Про це повідомляють міський голова Ігор Терехов, голова Харківської ОВА Олег Синєгубов та міські Telegram-канали.

Терор «повторних ударів»: росія вдається до інтервальних обстрілів цивільних об’єктів з метою знищення рятувальниківРосія часто вдається до тактики подвійних ударів, націлених на рятувальників, медиків та поліцейських, які першими прибувають на місце обстрілу. Це вважається воєнним злочином.

Як зазначив Синєгубов, після влучання у будинок виникла пожежа, є руйнування. На місці працюють профільні служби.

Як зазначив Терехов, після першої серії вибухів ворог здійснив повторний обстріл – прильоти стались туди ж, куди й перші «приходи».

Наразі відомо про одного постраждалого, він госпіталізований.

Пізніше голова ХОВА уточнив, що кількість постраждалих зросла до восьми.

Як зауважив бригадний генерал юстиції Сергій Мельник, є ризик повторних ударів, тому громадянам слід перебувати в укриттях до відбою тривоги.

Як відомо, 30 травня окупанти завдали авіаудару по Руській Лозовій на Харківщині, поранено цивільних.

Також стало відомо, що внаслідок ракетного обстрілу Харкова вночі 30 травня постраждали семеро людей – шість жінок та чоловік.

Як повідомлялося, вдень 29 травня в Харкові було завершено пошукові роботи в гіпермаркеті «Епіцентр», який війська Росії атакували 25 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: