Росіяни нарощують угруповання військ у Харківській області – Сирський

Читать на русском
Окупанти перекидають на Харківський напрямок додаткові полки та бригади. Також росіяни змінили тактику.
фото facebook.com/CinCAFofUkraine

Російські військові нарощують угруповання своїх військ на Харківщині, але цих сил все одно не вистачить для масштабного прориву. Також окупанти змінили свою тактику.

Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський у Facebook у четвер, 30 травня.

Зеленський назвав співвідношення втрат ЗСУ та окупантів під час наступу на ХарківщиніНа півночі Харківської області, де окупанти розпочали наступ понад два тижні тому, втрати складали вісім російських солдатів до одного українця.

Він розповів, що працював у бригадах та батальйонах, які ведуть оборону на Харківському напрямку.

За словами Сирського, армія рф продовжує нарощувати угруповання своїх військ на напрямку головного удару Стрілеча - Липці та в районі Вовчанська, шляхом перекидання додаткових полків та бригад з інших напрямків та полігонів.

«Втім, цих сил зараз недостатньо для повномасштабного наступу та прориву нашої оборони», – наголосив він.

Сирський зазначив, що ЗСУ посилили оборону завдяки перекиданню резервів. А створення резерву боєприпасів також забезпечило ефективне ураження противника та зниження його наступальних можливостей.

«Тому ворог перейшов до тактики ураження наших позицій вогнем артилерії та ударами КАБів. В цих умовах першочергове значення набуває фізичне знищення літаків-носіїв КАБів, БПЛА розвідників та корегувальників вогню, захист РЕБом своїх військ, маскування та використання макетів», – розповів головком ЗСУ.

Нагадаємо, з 10 травня армія рф розпочала наступ на півночі Харківщини. ЗСУ вдалося зупинити просування ворога, окупанти застрягли в боях за Вовчанськ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: