СБУ повідомила про підозру російському генералу, який відповідає за ракетні обстріли по Україні

Читать на русском
Генерал-майору російської федерації Роберту Баранову, який відповідає за ракетні обстріли по території України, повідомили про підозру.
babel.ua

Генерал-майору російської федерації Роберту Баранову, який відповідає за ракетні обстріли по території України, повідомили про підозру.

Про це повідомляє у Telegram-каналі Служба безпеки України.

Роберт Баранов є очільником головного обчислювального центру Генштабу Збройних сил рф. Відтак саме він відповідає за точність ударів країни-терориста по Україні. Зокрема, його підлеглі займаються програмування траєкторії руху крилатих, а також балістичних ракет та зазначають цілі, які повинні бути уражені. Насамперед мова йде про наведення ракет «Калібр», Х-101/555 та «Іскандер».

«Ворог чітко розуміє, що програмує значну частину російської зброї для вогневого ураження мирної, цивільної інфраструктури України. Під час підготовки повітряних ударів по нашій державі, підрозділ Баранова співставляє координати цілей, отриманих від командування Генштабу росії, з локаціями цивільних об’єктів на картах місцевості», – йдеться у дописі СБУ.

Баранову заочно повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1, 2 ст. 438 Кримінального кодексу України – порушення законів та звичаїв війни, поєднанні з умисним вбивством. Також було встановлено особи 30 його підлеглих, які причетні до злочинів проти України.

Нагадаємо, 28 травня СБУ повідомила про підозру голові російського банку Руслану Ареф’єву, який запроваджує «рубльову зону» в тимчасово захоплених регіонах України.

Також правоохоронці затримали диверсанта російської ФСБ, який підпалював енергооб'єкти на Одещині.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: