Щонайменше двоє людей загинули внаслідок нічного обстрілу Харкова

Читать на русском
Внаслідок російської атаки на Харків у ніч проти 31 травня щонайменше двоє людей загинули, 13 осіб постраждали, серед них діти.
Фото: ДСНС України

У ніч проти п'ятниці, 31 травня, росіяни знову атакували Харків, у місті пролунала серія вибухів. Ворожий снаряд влучив у багатоповерхівку, внаслідок чого щонайменще одна людина загинула. Також відомо про жертву на іншому місці прильоту.

Про це повідомляють очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов та мер міста Ігор Терехов.

Терор «повторних ударів»: росія вдається до інтервальних обстрілів цивільних об’єктів з метою знищення рятувальниківРосія часто вдається до тактики подвійних ударів, націлених на рятувальників, медиків та поліцейських, які першими прибувають на місце обстрілу. Це вважається воєнним злочином.

«На жаль, одна людина загинула», – написав Синєгубов.

Його слова підтвердив і міський голова.

Також голова ХОВА зазначив, що в результаті ворожої атаки постраждали 13 людей. Серед них – хлопчик та дівчинка 12 років, діти госпіталізовані.

Водночас очільник поліції Харківської області Володимир Тимошко повідомив, що ще один загиблий внаслідок ракетного удару рф є на іншому місці влучання.

Тимошко розповів, що нині відомо про три місця влучання по Харкову: п'ятиповерховий житловий будинок, крамниця, яка розташована у триповерховій будівлі, та швейний цех.

«Щонайменше одна людина загинула внаслідок прямого влучання по п'ятиповерхівці, також загинув охоронець швейного цеху, який в момент удару перебував на вулиці», – зазначив він.

За його словами, кількість жертв ракетної атаки рф може збільшуватися: у будинках поруч з місцями влучань вибиті вікна, у людей можуть бути осколкові та вибухові травми.

Синєгубов та Терехов також підтвердили цю інформацію.

Нагадаємо, у ніч на 31 травня росіяни атакували Харків, влучивши у житловий п'ятиповерховий будинок. Незабаром стало відомо про першого загиблого.

Вдень 30 травня окупанти завдали авіаудару Руській Лозовій на Харківщині, поранення отримали цивільні.

Минулої ночі війська рф також завдали ударів по Харкову та району, є постраждалі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: