Майже 30% населення України живе за межею бідності – Світовий банк

Читать на русском
Кількість українців, які живуть за межею бідності, зросла на 1,8 мільйона осіб з 2020 року, що становить близько 29 відсотків від всього населення країни.
Укрінформ

Кількість українців, які живуть за межею бідності, зросла на 1,8 мільйона осіб з 2020 року, що становить близько 29% від всього населення країни.

Про це йдеться у звіті Світового банку, пише Reuters.

Два роки повномасштабної війни у цифрах: як подорожчало життя українцівЯк за два роки великої війни в Україні змінилися ціни, зарплати, вартість комунальних послуг, курс долара – на інфографіці.

Згідно з дослідженням, 9 мільйонів українців із 32 мільйонів населення живуть у бідності. Відомо, що у червні 2023 року близько 25% українців не мали достатньо грошей, щоб купити їжу.

Тим часом вторгнення росії продовжує руйнувати економіку країни й якби Україна не отримувала іноземної допомоги для виплати пенсій і зарплат, ситуація могла бути гіршою.

«Якби міжнародні партнери, особливо США, не накопичували ресурси, спеціально пристосовані до цих соціальних видатків, тоді бідних було б на три мільйони більше людей», – заявив регіональний директор Світового банку у Східній Європі Аруп Банерджі.

Найголовнішим фактором у зростанні кількості людей, що опинилися за межею бідності, є втрата роботи. Близько 20% людей, які працювали до початку повномасштабної війни, втратили роботу з лютого 2022 року. Попри це, український уряд зміг забезпечити роботу більшості послуг, навіть у районах, де тривають бойові дії, що, за словами Світового банку, було здебільшого завдяки зовнішньому фінансуванню.

«Не може бути економічного процвітання чи економічного зростання без фізичної безпеки. Але я ніколи не бачив уряду, який зробив би так багато, використовуючи так мало», – додав Банерджі.

Нагадаємо, у травні минулого року Світовий банк повідомляв, що в Україні рівень бідності зріс до 24,2%.

На інфографіці «Слово і діло» можна побачити, як за даними СБ, змінювався рівень бідності в країні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: