ЄС розширив санкційний список проти Ірану через передачу рф безпілотників для ударів по Україні

Читать на русском
Євросоюз розширив санкційний список осіб та установ, на яких поширюються обмежувальні заходи за поставки іранських дронів у росію для їх використання проти України.
glavcom.ua

Євросоюз розширив санкційний список осіб та установ, на яких поширюються обмежувальні заходи за поставки іранських дронів у росію для їх використання проти України.

Про це йдеться на сайті Європейської ради.

Іран експлуатує одні з найстаріших літаків у світі: як західні санкції вплинули на стан авіаціїЧерез західні санкції цивільні авіакомпанії Ірану експлуатують одні з найстаріших літаків у світі. Докладніше про вплив обмежень – на інфографіці.

Рада ЄС сьогодні, 31 травня, ухвалила обмежувальні заходи проти шести осіб та трьох установ за їх роль у переданні безпілотних літальних апаратів у росію для підтримки її агресивної війни проти України. А також за передання БПЛА або ракет для збройних формувань або утворень, що підривають мир та безпеку на Близькому Сході та в регіоні Червоного моря.

Зокрема, до санкційного переліку включені:

  • центральний штаб Хатам аль-Анбія (ЦШХА) – орган у структурі командування іранських збройних сил, який приймає оперативні військові рішення щодо розгортання БПЛА;
  • один з командирів ЦШХА;
  • Kavan Electronics Behrad LLC – іранська компанія, що закуповує і продає компоненти для виробництва БПЛА
  • генеральний директор та голова ради директорів компанії Kavan Electronics Behrad LLC
  • військово-морський флот Корпусу вартових ісламської революції (КВІР), який бере участь у постачанні іранських озброєнь.
  • міністр оборони Ірану Мохаммад-Резу Гараї Аштиані,
  • командувач Корпусу вартових ісламської революції «Кодс»,
  • керівник включеної до списку ЄС Організації іранської авіаційної промисловості Афшин Хаджі Фард.

Відтак на них поширюється заморожування активів та заборона на подорожі до Європейського Союзу. Їм також забороняється надавати, прямо або опосередковано, будь-які фінансові фонди або економічні ресурси. При цьому ЄС повністю заборонив експорт до Ірану компонентів, які використовуються для розробок та виробництва БПЛА.

Також сьогодні Рада ЄС запровадила обмеження проти фізичних та юридичних осіб, причетних до діяльності Північної Кореї, пов'язаної з незаконними програмами озброєнь та підтримкою росії у війні проти України.

Крім цього, стало відомо, що міністри закордонних справ Європейського союзу вперше серйозно дискутували про введення санкцій проти Ізраїлю, якщо він не дотримуватиметься міжнародного гуманітарного права.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: