Німеччина дозволила Україні використовувати свою зброю для ударів по цілях у рф

Читать на русском
Уряд Німеччини офіційно підтвердив, що дозволяє Україні використовувати німецьку зброю для ударів по території росії.
unsplash/christianlue

Уряд Німеччини дозволив Україні використовувати німецьку зброю для ударів у відповідь по цілях на території росії.

Про це йдеться у заяві представника уряду Штеффена Хебестрайта.

Чи можна Україні бити по території росії західною зброєю: позиція союзників (оновлено)Дедалі більше голосів на користь того, щоб дозволити Україні бити західною зброєю по цілях на території росії. Позиція союзників – на інфографіці.

«Йдеться про звільнення української території, і ми домовилися з Україною, що зброя, що поставляється нами, буде використовуватися для цієї мети відповідно до міжнародного права. Разом із нашими найближчими союзниками та у тісному діалозі з урядом України ми постійно адаптуємо нашу підтримку до розвитку війни», – йдеться у заяві.

У німецькому уряді зазначили, що останніми тижнями росія атакувала Україну з позицій у безпосередній близькості від російського кордону, особливо в Харківській області.

«Разом (з партнерами – ред.) ми переконані, що згідно з міжнародним правом Україна має право захищатися від цих нападів. З цією метою вона також може використовувати зброю, що поставляється для цієї мети, відповідно до своїх міжнародно-правових зобов'язань», – резюмував Хебестрайт.

Прессекретар не уточнив, яка саме зброя може бути використана для атак (адже Німеччина не дає ракет Taurus).

Нагадаємо, раніше глава Міноборони оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що обговорення можливості України завдавати ударів по території росії мають відбуватися непублічно.

Сьогодні прессекретар президента підтвердив, що США дозволили Україні завдавати обмежених ударів по території рф американською зброєю. Йдеться про прикордонну з Харковом зоною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: