Німеччина схиляється до того, щоб дозволити Україні бити по рф німецькою зброєю – Politico

Читать на русском
Уряд Німеччини обережно відмовляється від своїх сумнівів щодо дозволу Україні бити по військових об'єктах на території рф за допомогою наданої зброї.
vanguardngr.com

Уряд Німеччини «обережно» схиляється до того, щоб дозволити Україні завдавати ударів по військових об'єктах усередині росії за допомогою німецької зброї.

Про це пише Politico.

Чи можна Україні бити по території росії західною зброєю: позиція союзників (оновлено)Дедалі більше голосів на користь того, щоб дозволити Україні бити західною зброєю по цілях на території росії. Позиція союзників – на інфографіці.

У вівторок канцлер Олаф Шольц заявив, що Україна може використовувати зброю, що поставляється Німеччиною, «в рамках міжнародного права», що дозволить використовувати її проти агресора, у тому числі на його території.

Заява прозвучала не так однозначно, як у інших країн.

У середу Берлін зробив спробу прояснити плутанину щодо того, що мав на увазі Шольц.

Прессекретар Шольця Штеффен Хебестрайт заявив журналістам, що «оборонні дії України не обмежуються власною територією, але можуть поширюватися і на територію агресора». При цьому він наголосив, що не може розкрити точних домовленостей із Києвом щодо використання німецької зброї, оскільки вони «конфіденційні».

Хебестрайт також сказав, що заява Шольца річної давності про домовленість з Україною не використовувати німецьку зброю на російській землі, була «констатацією фактів» на той момент і не обов'язково застосовується до майбутнього.

Джерело видання також повідомило, що Шольц виступає за дозвіл використовувати західну зброю проти цілей усередині росії.

Нагадаємо, кілька днів тому, 26 травня, Олаф Шольц заявив, що не бачить причин для розширення зони дії західної зброї на територію росії.

Напередодні міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що обговорення можливості України завдавати ударів по території росії має відбуватися непублічно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: