Україна отримає від Німеччини ще одну систему ППО Patriot

Читать на русском
Німеччина передасть Україні ще одну систему ППО Patriot, заявила голова МЗС Німеччини Анналена Бербок.
GettyImages

Німеччина передасть Україні ще одну систему протиповітряної оборони Patriot та додаткову військову допомогу на 500 мільйонів євро.

Про це йдеться на сторінці МЗС Німеччини у Twitter.

Посилення протиповітряної оборони України: чим цього року допомогають союзникиУкраїна терміново потребує посилення ППО. Які системи цього року передали чи обіцяли передати союзники.

«Жорстока агресія путіна проти України та його провокації на зовнішніх кордонах ЄС та НАТО вимагають нашої непохитної єдності. Держави, що зазнали нападу, мають не тільки право захищати свою територію, а й захищати своїх громадян. Наша військова підтримка України відповідає цим принципам», – заявила голова МЗС ФРН Анналена Бербок.

Вона повідомила про передачу ще однієї системи ППО та фінансової допомоги.

«Посилення ППО України, як і раніше, має вирішальне значення. Німеччина надасть ще одну систему Patriot та додатково 500 мільйонів євро. Разом ми маємо зберігати нашу незмінну підтримку», – додали в МЗС Німеччини.

Нагадаємо, у квітні повідомлялося, що Німеччина передасть Україні ще одну пускову установку до ППО Patriot. А канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Україна може отримати ще шість систем Patriot.

У травні стало відомо, що Нідерланди у співпраці з партнерами планують зібрати Patriot для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: