Нідерланди у співпраці з партнерами планують зібрати Patriot для України

Читать на русском
Нідерланди, за сприяння інших країн-власників Patriot, хочуть зібрати і передати Україні систему ППО у короткостроковій перспективі.
mil.in.ua

Нідерланди, за сприяння інших країн-власників Patriot, хочуть зібрати і передати Україні систему ППО у короткостроковій перспективі.

Про це повідомляє Міністерство оборони Нідерландів.

Посилення протиповітряної оборони України: чим цього року допомогають союзникиУкраїна терміново потребує посилення ППО. Які системи цього року передали чи обіцяли передати союзники.

Нідерланди склали карту країн, які могли б надати запчастини та боєприпаси зі своїх запасів, у самій країні ж вже готові основні компоненти цієї системи.

Важливо, що у Нідерландах хочуть, щоб система Patriot була введена в експлуатацію в Україні якомога швидше.

«Ми ведемо переговори з країнами про складання системи Patriot, а також про навчання українських екіпажів. З нашою пропозицією, а також якщо інші потенційні країни-партнери зможуть надати запчастини та боєприпаси, ми зможемо надати Україні щонайменше одну повну систему в короткостроковій перспективі», – зазначила міністр оборони Кайса Оллонгрен.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що західні союзники надто довго ухвалюють рішення про військову допомогу України, зокрема, про постачання систем ППО.

Згодом стало відомо, що рішення щодо надання Україні додаткових систем ППО Patriot може бути ухвалене вже на липневому саміті НАТО у Вашингтоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: