Україна та росія провели перший з лютого обмін полоненими

Читать на русском
З російського полону повернулися 75 українців – військових ЗСУ, Національної гвардії, Прикордонної служби, а також чотири цивільні.
Фото: Zelenskiy / Official

Україна сьогодні, 31 травня, повернула з російського полону ще 75 осіб – військових ЗСУ, Національної гвардії, Прикордонної служби та чотири цивільних.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

«Увесь цей час ми ні на день не припиняли працювати, щоб повернути додому кожного й кожну з російського полону. І сьогодні маємо важливий результат: ще 75 наших людей повернулися до України. Воїни ЗСУ та Нацгвардії, прикордонники, четверо цивільних – усі вони вже на рідній землі», – повідомив він.

Президент обіцяв, що влада докладатиме зусиль, щоб знайти і повернути кожного українця.

Нагадаємо, останній обмін полоненими відбувся 8 лютого, тоді додому повернулися 100 військовослужбовців.

З того часу росія гальмувала процес обміну полоненими і, за словами омбудсмена Дмитра Лубінця, використовувала цю тему, щоб підірвати соціальну та політичну ситуацію в Україні.

У квітні Україна пропонувала росії на честь мусульманського свята Ораза-Байрам та католицького Великодня провести обмін військовополоненими, які сповідують іслам, та католиками. Але росія проігнорувала ініціативу. Обміну полоненими з нагоди православного Великодня також не було.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: