ДніпроГЕС наразі у критичному стані – голова Запорізької ОВА

Читать на русском
Наразі повністю перекрито рух з лівого берега на правий, тож мешканці обмежені в трафіку. Для об’їзду використовуються два мости.
rubryka.com

У результаті російського обстрілу в ніч на суботу, 1 червня, Дніпровська ГЕС перебуває в критичному стані. Наразі вивчається можливість відкриття безпечного руху транспорту по греблі.

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомляє в ефірі телемарафону.

Атака на ДніпроГЕС: у Запоріжжі розповіли про наслідки нічного обстрілуПісля детального обстеження наслідків ворожого ракетного удару в Запоріжжі прийняли рішення не відкривати рух греблею на вихідні дні.

«Наразі в критичному стані знаходиться ДніпроГЕС. Не йдеться навіть про виробництво електроенергії. Наразі повністю перекрито рух з лівого берега на правий, тож мешканці обмежені в трафіку. Для об’їзду використовуються два мости, де налагоджена логістика в обидва боки. У вихідні поки будемо так», - йдеться у повідомленнні.

При цьому, Федоров зазначив, що міська влада буде консультуватися з фахівцями. Згідно з його словами, якщо відкривати рух ДніпроГЕСом, то він має бути безпечним для того транспорту, для якого він буде відкритий.

«Сподіваюся, що найближчими днями ми зможемо дати мешканцям чітку відповідь відносно логістики через ДніпроГЕС у Запоріжжі», - сказав керівник області.

Він повідомив також, що п’ятниця, 31 травня, була рекордним днем, коли ворог понад 500 разів атакував населені пункти Запорізької області, здебільшого прикордонні.

Нагадаємо, в ніч на 1 червня росія випустила по Україні 53 ракети та 47 дронів. Під ударами були енергооб'єкти. Численні вибухи чули і в Запоріжжі.

Внаслідок цього, було тимчасово перекрито рух транспорту через ДніпроГЕС. Всі профільні служби в Запоріжжі працюють над відновленням руху греблею ДніпроГЕС пеісля нічного російського обстрілу.

Варто зазначити, що росіяни вже атакували ДніпроГЕС у Запоріжжі у березні цього року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: