G7 та ЄС розглядають посилення тиску на банки, які допомагають рф обходити санкції – ЗМІ

Читать на русском
Країни Великої сімки та Європейський Союз обговорюють можливе посилення тиску на банки, які допомагають росії обходити санкції.
Getty Image

Країни «Великої сімки» та Європейський Союз обговорюють можливе посилення тиску на банки, які допомагають росії обходити санкції.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела.

Відомо, що деякі держави розглядають заходи, спрямовані проти кредиторів із третіх країн, які використовують систему передачі фінансових повідомлень Банку росії, подібну до SWIFT, для обходу торговельних обмежень. Торік її використання зросло майже втричі, й відтак зараз її використовують понад 150 іноземних банків у близько 20 країнах.

Санкції проти цієї системи запропонувала Європейська комісія, але кілька країн ЄС виступили проти повної заборони СПФС через побоювання, що такий крок може зашкодити відносинам із третіми країнами. Тому альтернативні пропозиції передбачають санкції проти конкретних банків, які допомагають Москві.

Обговорення триватимуть до саміту G7 в Італії, де лідери мають намір узгодити комплекс заходів для кращого забезпечення дотримання санкцій

Нагадаємо, Євросоюз розширив санкційний список осіб та установ, на яких поширюються обмежувальні заходи за поставки іранських дронів у росію для їх використання проти України.

Також Рада ЄС запровадила обмеження проти фізичних та юридичних осіб, причетних до діяльності Північної Кореї, пов'язаної з незаконними програмами озброєнь та підтримкою росії у війні проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: