НАТО не відмовляється від партнерства з Грузією через закон про «іноагентів» – Столтенберг

Читать на русском
Грузія залишається країною-партнером НАТО й після ухвалення суперечливого закону про іноагентів.
www.aa.com.tr

Грузія залишається країною-партнером НАТО й після ухвалення суперечливого закону про «іноагентів».

Про це в інтерв'ю «Радіо Свобода» розповів генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Грузія дрейфує у бік росії: чому в Тбілісі проходять масові вуличні протестиУ Грузії вже кілька тижнів тривають масштабні протести. Причина та реакція світу – на інфографіці.

Зокрема, Столтенберг підкреслив, для Альянсу важливо співпрацювати з такими країнами-партнерами, як Грузія. Проте він додав, що закон про «іноземних агентів» веде країну в неправильному напрямку.

«Новий закон про «іноземних агентів» веде Грузію в неправильному напрямку, і тому союзники по НАТО та багато інших країн висловили свою стурбованість. Маємо забезпечити, щоб прагнення грузинського народу жити в демократичному суспільстві були задоволені», – заявив генеральний секретар.

Столтенберг також зазначив, що можливі наслідки ухвалення закону про «іноагентів» для відносин із Грузією в НАТО не розглядались, проте партнерство не виключає політичний діалог і висловлення занепокоєння.

Нагадаємо, 17 квітня цього року парламент Грузії ухвалив у першому читанні скандальний законопроєкт про «іноагенти». У другому читанні його затвердили 1 травня.

14 травня парламент Грузії проголосував у третьому читанні скандальний закон про «іноагентів». Після цього у Тбілісі розігнали чергову акцію протесту.

А вже 18 травня президентка Грузії наклала вето на закон. Втім парламент відхилив вето та остаточно затвердив закон 28 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: