Зеленський відреагував на черговий масований обстріл України

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський відреагував на масовану атаку росіян по Україні в ніч на 1 червня.
president.gov.ua

Україні потрібні додаткові системи ППО Patriot та розширення поставок винищувачів F-16, щоб відбивати нові атаки рф.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський, коментуючи атаку росії в ніч на 1 червня.

Посилення протиповітряної оборони України: чим цього року допомогають союзникиУкраїна терміново потребує посилення ППО. Які системи цього року передали чи обіцяли передати союзники.

«Цивільні люди, інфраструктура, енергетичні об’єкти. Це те, з чим воює росія. Цієї ночі черговий обстріл з понад 50 ракет різних типів і близько 50 дронів «Шахед» був спрямований на південь, центр і захід України», – сказав він.

За словами президента, головна мета рф – нормалізувати терор, використовувати відсутність достатньої кількості коштів ППО та рішучості партнерів України.

«Російські терористи розуміють лише мову сили. І єдиний спосіб зупинити цей терор і не дати йому стати нормою – своєчасно ухвалювати ефективні рішення. Повний захист українського неба має стати нормою, щоб божевільні в Кремлі зрозуміли, що їхній терор не досягає своїх цілей», – додав він.

На його думку, Україні потрібні додаткові Patriot та інші сучасні системи ППО. Також потрібне прискорення та розширення поставок F-16 в Україну.

«Лише тоді, коли путін втратить можливість бити по цивільних людях і цивільній інфраструктурі, він буде змушений припинити свій терор», – додав президент.

Нагадаємо, в ніч на 1 червня росія випустила по Україні 53 ракети та 47 дронів. Під ударами були енергооб'єкти в шести областях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: