На півдні зменшилася кількість ворожих штурмів – Плетенчук

Читать на русском
На південному фронті поменшало штурмів армії рф. Половина з усіх атак – на Оріхівському напрямку.
novynarnia.com

Ситуація в південних регіонах залишається стабільно напруженою, але за минулий тиждень спостерігається деяке послаблення штурмових дій з боку армії рф.

Про це повідомив речник Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону 3 червня.

ЗСУ за добу знищили 1270 окупантівАрмія рф за добу втратила 14 танків, 22 ББМ, 47 артилерійських систем, РСЗВ, 3 засоби ППО, 71 одиницю автомобільної та спеціальної техніки.

«Ситуація у нас стабільно напружена, але минулого тижня можу сказати, що є деяке послаблення. Зменшилася кількість штурмів останні дві доби», – повідомив він.

За словами Плетенчука, якщо до цього це було півтора-два десятки штурмів, то вчора загальна кількість була 12, з них половина – Оріхівський напрямок, половина – Дніпровський напрямок, тобто Херсонщина.

«Серед тих штурмів, що сталися на Херсонщині, один із них був на Нестризі. Цей штурм був безуспішним, але тримати там оборону досить складно», – додав він.

Нагадаємо, після паузи російські військові знову почали штурмувати острів Нестрига на Херсонщині, над яким Сили оборони встановили контроль наприкінці квітня. Також окупанти безуспішно намагаються атакувати Кринки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: