Прикордонники прокоментували інформацію про «мінування» берегів Тиси

Читать на русском
Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко відреагував на чутки про мінування берегів Тиси.
Фото: facebook.com/zahidnuy.kordon

Українські прикордонники не проводили мінування берегів річки Тиса, через яку часто намагаються незаконно перетнути кордон. Усі подібні чутки – це російська ІПСО.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону 3 червня.

Тисячі доларів: у ДПСУ назвали «розцінки» за незаконний перетин кордонуЧоловіки платять від 3000 до 10 000 доларів організаторам за нелегальний перетинан кордону, повідомили прикордонники.

Він розповів, що росіяни використовують тези про нібито замінування берегів річки Тиса в інформаційній війні.

«Мінування берегів Тиси для того, щоб не допускати спроб незаконного перетину кордону, - це ворожа ІПСО», – сказав він.

Демченко нагадав, що посилення кордону з країнами Європейського Союзу та Молдовою – відповідальність України перед країнами, з якими ми межуємо.

«Але це жодним чином не передбачає мінування території чи інших дій, які б загрожували життю людей, навіть незважаючи на те, що вони незаконним способом намагаються перетнути кордон», – пояснив речник ДПСУ.

За його словами, для посилення кордону Держприкордонслужба збільшує кількість прикордонних нарядів та використовує нові технічні засоби – БПЛА та камери відеоспостереження.

Нагадаємо, у річці Тиса на Закарпатті від початку воєнного стану виявили тіла більше трьох десятків чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон.

Минулого тижня прикордонники затримали чотирьох чоловіків, які хотіли на дитячих колах переплисти річку Тису на Закарпатті та втекти з країни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: