За 4 тисячі доларів на надувних колах: біля Тиси зловили нових порушників – відео

Читать на русском
Четверо чоловіків погодилися заплатити за переправку по 4 тисячі доларів кожен, щоб переплисти Тису та незаконно потрапити до Румунії.
фото ДПСУ

Прикордонники затримали чотирьох чоловіків, які хотіли на дитячих колах переплисти річку Тису на Закарпатті та втекти з країни.

Про це повідомила Держприкордонслужба у четвер, 30 травня.

Тисячі доларів: у ДПСУ назвали «розцінки» за незаконний перетин кордонуЧоловіки платять від 3000 до 10 000 доларів організаторам за нелегальний перетинан кордону, повідомили прикордонники.

Переплисти Тису та потрапити до сусідньої Румунії планували двоє мешканців Львівщини, мешканці Закарпаття та Тернопільщини.

Чоловіки звернулися до так званих помічників, яких знайшли через соціальні мережі. Після прибуття до міста Тячів їх автомобілем відвезли до прикордоння та вказали напрямок, де знаходиться річка Тиса. Крім того, чоловікам на чотирьох дали два надувні дитячі кола.

Самі організатори зникли. За такі послуги правопорушники мали заплатити по 4000 доларів кожен.

За 50 метрів до кордону чоловіки потрапили у поле зору прикордонного наряу. Один із «плавців» спробував втекти, але його та спільників затримали.

Стосовно чоловіків складено протоколи про адмінправопорушення. Справи направлені до суду.

Четверо чоловіків з двома дитячими надувними колами планували переплисти ТисуПресслужба ДПСУ

Нагадаємо, станом на 10 травня у річці Тиса на Закарпатті з початку воєнного стану виявили тіла близько трьох десятків чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон.

6 травня з річки Тиса дістали тіла ще трьох потонулих чоловіків. Одному із загиблих було лише 20 років.

А 20 травня було знайдено восьмого загиблого від початку цього місяця.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: