ВАКС закрив справу київської судді, прокурор відмовився від обвинувачення

Читать на русском
Антикорупційний суд прийняв відмову прокурора САП від обвинувачення стосовно служителя Феміди зі столиці.
фото: ki.court.gov.ua

Вищий антикорупційний суд закрив кримінальне провадження за обвинуваченням судді Подільського районного суду Києва Тетяни Войтенко у зловживанні впливом за неправомірну вигоду у зв'язку з відмовою прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури від обвинувачення.

Таке рішення 29 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, разом із Войтенко у цій справі обвинувачували колишню заступницю керівника Подільського районного суду Києва Юлію Чубко, але вона попросила звільнити її від відповідальності у зв'язку зі спливом строків давності. Суд це клопотання підтримав. Водночас суддя Войтенко хотіла отримали виправдувальний вирок, попри сплив строків давності. Утім прокурор САП вирішив відмовитись від обвинувачення.

«Прийняти відмову прокурора від підтримання державного обвинувачення у кримінальному провадженні щодо обвинувачення (Войтенко – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України. Кримінальне провадження, щодо обвинувачення (Войтенко – ред.), у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України, на підставі п. 2 ч. 2 ст. 284 КПК України – закрити», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, заступник керівника апарату Подільського райсуду Києва Юлія Чубко у змові з суддею цього ж суду Тетяною Войтенко вчинили умисні дії, в результаті яких одержали неправомірну вигоду в сумі 10 тисяч доларів. В обмін на ці кошти вони обіцяли вплинути на іншого суддю цього ж суду, аби той ухвалив рішення на користь фізичної особи-позивача, яка вимагала від приватної компанії відшкодувати матеріальні збитки, упущену вигоду та компенсувати моральну шкоду, завдану діями відповідача. Під час проведених обшуків за місцем роботи та проживання підозрюваних вилучено частину одержаної неправомірної вигоди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: