Вербує школярів на війну: очільник «Юнармії» в Криму отримав підозру від СБУ

Читать на русском
СБУ повідомила про підозру голові Юнармії в Криму Сергію Гаврильчуку, який вербує школярів на війну проти України.
myrotvorets.center

Служба безпеки зібрала доказову базу на російського пропагандиста Сергія Гаврильчука – керівника «регіонального штабу Юнармії» у тимчасово окупованому Криму.

Про це повідомила пресслужба СБУ у понеділок, 3 червня.

СБУ повідомила про підозру гендиректору найбільшого виробника російських «Калібрів»Виробнику російських ракет Калібр Фаріду Абдрахманову оголосили про підозру, оскільки він брав безпосередню участь у здійсненні вторгнення рф в Україну.

«Перебуваючи на «посаді», він масово залучає місцевих школярів до мілітарної організації країни-агресорки. Вказівка направляти своїх учнів до «Юнармії» є у кожній школі півострову», – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у СБУ, інструктори цієї установи ідеологічно налаштовують дітей проти України. Також вони навчають школярів тактиці ведення бою та проводять з ними вогневу та розвідувально-диверсійну підготовку. Крім того, в місцевому осередку «Юнармії» запроваджені польові виходи з учнями для занять з мінно-вибухової справи.

«Наприкінці навчального року старшокласники складають відповідний «іспит», за результатами якого Гаврильчук особисто вербує «випускників» до збройних сил рф. У такий спосіб фігурант виконує вказівку кремля щодо поповнення новим особовим складом окупаційних угруповань, які воюють проти Сил оборони», – розповіли у СБУ.

СБУ заочно повідомила Гаврильчуку про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни);
  • ч. 3 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірної, заперечення збройної агресії росії проти України, глорифікація її учасників).

Тривають заходи щодо притягнення зловмисника до відповідальності.

Нагадаємо, раніше СБУ повідомила про підозру російському генералу, який відповідає за ракетні обстріли по Україні. Також повідомлялося, що соратниця диктатора путіна Матвієнко отримала підозру від СБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: