Вступна кампанія-2024: названо терміни подачі документів

Читать на русском
Абітурієнти вже з 1 липня матимуть змогу зареєструвати свої електронні кабінети. Прийом документів розпочнеться 19 липня.
Укрінформ

В Україні цього року прийом документів для вступу до вищих навчальних закладів триватиме з 19 до 31 липня. На бюджет абітурієнтів зарахують до 10 серпня.

Про це повідомив заступник міністра освіти та науки України Андрій Вітренко під час брифінгу у Media Center Ukraine 3 червня.

Реформа вищої освіти: як зміниться система держзамовлення та хто зможе отримати грант на навчанняВ Україні цього року можуть запровадити гранти на здобуття вищої освіти та змінити механізм держзамовлення. Докладніше – на інфографіці.

За його словами, абітурієнти з 1 липня матимуть змогу зареєструвати свої електронні кабінети. Вони є основним інструментом вступу до вишів.

Прийом документів розпочнеться 19 липня, триватиме до 18:00 31 липня.

«Якщо абітурієнти вступають на творчі спеціальності, то творчі конкурси для вступу на бюджетну форму навчання будуть з 3 липня до 18:00 10 липня, а на умовах контракту – з 3 липня до 18:00 25 липня», – повідомив Вітренко.

Рейтингові списки абітурієнтів буде оприлюднено не пізніше 5 серпня.

Зарахування на бюджетну форму навчання відбудеться 10 серпня, а зарахування на контракт буде продовжено до 31 жовтня 2024 року.

Завершення вступної кампанії призначено на 31 жовтня 2024 року.

Завершення навчального року в умовах воєнного стану та вступна кампанія 2024Media Center Ukraine - Ukrinform

Нагадаємо, у березні було оприлюднено нові правила прийому абітурієнтів для вступної кампанії-2024. У МОН сьогодні також відповіли, чи повернуть школярам ЗНО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: