Киян та жителів області попередили про військові навчання: скільки днів вони триватимуть

Читать на русском
У Києві та області пройдуть командно-штабні навчання з військовими підрозділами, які входять до угруповання Сил та засобів оборони столиці.
Фото: АрміяInform

У Києві та області пройдуть командно-штабні навчання з військовими підрозділами, які входять до угруповання Сил та засобів оборони столиці.

Про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк у Telegram.

Новий наступ російської армії: що відомо про терміни та цілі окупантівРосійська армія готує новий наступ наприкінці весни – початку літа. Що про це відомо – на інфографіці.

Навчання триватимуть більше тижня – з 5 до 13 червня. У ці дні ЗСУ проведуть практичні дії щодо залучення особового складу, військової техніки та озброєння всіх наземних, річкових, протиповітряних та протидиверсійних підрозділів.

«Метою навчань є відпрацювання бойових та спеціальних завдань оборонної операції в умовах активного застосування противником всього спектру наступального озброєння та дій ворожих диверсійно-розвідувальних груп», - написав Павлюк.

Він додав, що у ці дні у столичному регіоні здійснюватимуться переміщення особового складу та важкої техніки. У зв'язку з цим мешканців просять не фотографувати та не знімати відео пересування українських військ.

Нагадаємо, місяць тому Павлюк заявляв, що ЗСУ мають намір сформувати щонайменше 10 нових бригад у рамках підготовки до наступу росії. Частину нових бригад розгорнуть для захисту Києва, оскільки росіяни, за його словами, не відмовилися від ідеї захопити українську столицю.

Раніше «Слово і діло» розповідало, як українська армія зламала хребет російському наступу на Київ у 2022 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: